Om oss

Våra effektiva träningsmetoder skapar mästare och slipar motionärer.

                                        Thabo Motsieloa grundade Södermalms Shaolin Förening 1983 och har tillsammans med
                                Fredrik Halldén och Fredrik Wagner drivit och utvecklat 
klubbens koncept för motion och tävling.

Thabo Motsieloa journalist och moderator, tillika föreningens grundare och ordförande. Började träna som sextonåring 1978 och blev snabbt en av landets främsta utövare. Tävlade i Hawaii VM 1980, där han led en knappförlust i kvartsfinal mot den kinesiske världsmästaren (Taiwan). I uppvisningsgrenen kom han tillsammans med Gunnar Malm på fjärde plats. När klubben drog igång 1983 var konkurrensen i Sverige mycket begränsad därför startade Thabo ett antal olika tävlingsformat, Challenge Cup - Master Cup och Allstyle Open. Detta gjorde att klubbens utövare kunde mäta sig med andra och bidrog till att vi fick en bred repetoar. Tävlingarna vände sig nämligen till alla typer av kampsportare oavsett stil-tillhörighet. 1992 kallade Thabo Motsieloa samman Kung fu/Wushu klubbarna runtom i landet och bildade Wushukommittén vilket sedemera blev det underförbund som idag organiserar Wushu/Kung fu inom Budo & Kampsportsförbundet. 

Fredrik Halldén,VD på Budo & Fitnesskoncernen. Kom som sextonåring till klubben 1986 och har blivit kvar sedan dess. I många år drev och utvecklade han klubben tillsammans med Fredrik Wagner. F.d landslagstränare som fostrat fram flera av de bästa kampsportarna i Sverige. Chafic och Rafic Dalle, Emma Hell Lövgren, Maria Elin Olsson, Anders Persson, Nils Widlund, Hanna Sillén, Ebba Lexmark, Björn Kjöllerström, Tony Miocic för att nämna några. De blev alla Sanshou utövare i världsklass. Av dem har några slagit sig in i världstoppen inom Kickboxning – Muay Thai och MMA. Under sin tävlingsaktiva period utmärkte sig Fredik för sin fina teknik. Han vann bl.a mycket annat den prestigefulla tävlingen Master Cup 1990 och gick en underhållande match mot Europa och Världsmästaren i Tae Kwon do Paul Doumbia men förlorade knappt efter förlängning. Fredrik är den som har huvudansvaret för Elitgruppen och verkar som teknisk ledare inom föreningen.

Hayes Jemidé, regionchef Budo & Fitness Stores - idrottledarutbildad på Bosön. Kom till klubben som 13 åring 1988, var ett bra stycke över 180 cm och tog sig snart position som tungviktskung. Han debuterade 16 år gammal med en matchvikt på 92.5 kg. Hayes tävlingsbana har inbringat brons i Sanshou EM, SM guld i Kickboxning, tjogvis med Allstyle Open guld och inte minst den pretigefulla segern över svenske K-1 veteranen Wisam Feyli i Globen 2006. Som instruktör tog han tillvara erfarenheterna från K-1 satsningen och skapade SS Top Team. SS Top Team är klubbens spjutspets och har gett framförallt Nils Widlund, Björn Kjöllerström och Maria Olsson förutsättningar att bli Sverige dominanter i Sanshou – Kickboxning – Muay Thai och K-1. SS Top Team har sedan 2009 tagit många EM och VM medaljer samt segrar i K-1´s Rumble of the Kings. 

Anders Persson, snickare Skanska och egen företagare. Kom i slutet av 1990 talet till klubben och var innan Nils Widlund tillsammans med Chafic Dalle den mest meriterade lättviktaren. Något som bevisats av hans EM o VM silver medaljer. Åren mellan 2004 och 2011 var Anders landslagscoach i Sanshou och hjälpte Hanna Sillén och Ebba Lexmark till EM guld i Moskva 2004. Nils Widlund, Björn Kjöllerström, Hanna Sillén, Maria Olsson, Roy Alvarez, Soumia Mehnoui m.fl. har under hans ledning tagit EM och VM medaljer i Sanshou. Anders utgör tillsammans med Fredrik och Hayes Jemidé trion som tillsammans med Thabo Motsieloa tar ut de framtida målen för klubbens utveckling. 

Morgan Sundberg, diplomerad elektriker, arbetsledare. Började träna på klubbens första adress Bondegatan 1 C, 1987.
Han blev ganska snart uppflyttad till Elitgruppen. Något senare blev Morgan instruktör och har förutom Fredrik Halldén den längsta obrutna sviten som tränare. De som tränat för M0rgan brukar kännetacknas för stilren teknik, bra tempo och klassisk skolning. 

Emma Hell Lövgren, miljökonsult. Började runt 2005 och har för varje år vuxit i sin elitidrottsmannakostym. Emma har representerat Sverige i både Kickboxnings och Sanshou VM 2011. Sin första internationella medalj tog hon dock i Sanshou EM 2012 där hon bärgade bronset. Emmas goda ledaregenskaper gör henne uppskattad som instruktör och har bidragit starkt till att vårt återkommande ”Future Female Fighter” projektet blivit en succé. 2014 fick Emma Stockholm Stads stipenium för ungdomsledare just på grund av detta.

Nils Widlund, företagsrådgivare Nordea. Nils var 12 år då han snubblade in på klubben 1999. Som tränare utmärker sig Nils för entusiasm, kunnande och engagemang. Hans vilja att hela tiden lära, finslipa och samtidigt ha kul har tagit honom till absoluta världseliten för både proffs och amatör inom Sanshou – K1 – Kickboxning – Muay Thai. Besegrade i K1 Rumble of the Kings f.d världsmästaren Thomas ’Totto’ Heidrup. Knockade f.d. nordiske mästaren i Muay Thai Alex Kazemi i Rumble of the Kings. Sedan dess har han mött världsmotstånd i Tv-sända galor från Las Vegas och Tokyo. Nils meritlista är redan en av de tyngsta bland svenska kampsportare.

Jakob Wojcik, Civilekonom Ernst & Young. Kom till klubben 2001 och gjorde en snabbresa upp till elitgruppen där han befäste sin position som en av de starkaste. Han utmärker sig som både fysisk och intelligent utövare. Jakob har ett antal SM guld i Sanshou, ett EM brons och ett antal Allstyle Open segrar. Jakob var den som införde Crossfit på schemat. Precis som Maria Elin Olsson har han varit flitigt använd och uppskattad instruktör på Balance. 

Hussein Khodr, egenforetagare. Började träna tidigt och har varit på klubben sedan 2000. Hussein utmärker sig precis som sin äldre bror Mohammed för ren teknik, god boxning och snabba bentekniker. Hussein har många års erfarenhet av att instruera på alla nivåer upp till avancerad. Som idrottare har han vunnit både Nordic Open, SM i Sanshou, och Allstyle Open ett antal gånger. I Allstyle har han även blivit korad bästa fighter lika så i ICO Kickboxning där han han knep ett silver.

Tony Miocic, IT-konsult. Aktiv på klubben sedan 2004. Tony är för närvarande vår enda tungviktare i tävlingssammanhang och har tävlat i Sanshou-landslaget. 2012 tog han brons i EM. Som instruktör är han uppskattad för sina varierade pass med skarpblick för personinstruktion. 

Viktor Lagergren, studerar ekonomi vid Stockholms Universitet. Kom som 12-13 åring och visade liksom Nils Widlund tidigt upp en självklar talang. Viktor är teknikintelligent och stark som fighter. Noggrann och teknisk och lyhörd som tränare. Viktor har ett antal segrar i Allstyle Open och kickboxning som merit. En av de få som klarat av att på daglig basis sparra Björn Kjöllerström under hans förberedelser för EM och VM insatserna.

Shergo Ali Mela Rashid, studerande. Började på klubben 2009 och är sannolikt en av de som kommer att kunna axla manteln efter Björn Kjöllerström och Nils Widlund. Shergo lever kamsport och har mycket god teknik förståelse. Något han gärna förmedlar med innovativa övningar och grepp. Shergo som framförallt tränar ungdomar har snabbt blivit populär och har tillsammans med Soumia Mehnaoui fått ungdomarna att bli ett sammansvetsat team. Shergo har vunnit SM i Sanshou samt ett antal Allstyle Open. 

Eva Callenbo Motsieloa, författare, skönlitteratur & Manus – TV redaktör. Började träna och arbeta på klubben 2008. Eva har gedigen kunskap inom media och kommunikation där hon verkat både som kreatör och projektledare. Kvalitéer som hon ställt till föreningens förfogande. Tillsammans med Thabo Motsieloa arbetar hon med att utveckla och driva föreningen mot nya mål. Hon är den som ansvarar för att maskineriet fungerar. Det vill säga organisation och administration. 

Anton Kerschbaumer, webbdesigner och front-end utvecklare. Efter några pass kampsport på sitt lokala gym fick Anton blodad och började träna på klubben 2011. Han kallar sig en glad motionär men vi som sett Anton tävla vet att han är mer än så då han skövlat mattan med sina motståndare i både Sanshou Cup och Allstyle Open.
Anton är en glad och positiv person vilket gör honom till en omtyckt instruktör. Han ser varje enskild person och är pedagogisk samtidigt som han förväntar sig fokus och träningsvilja från sina elever.

 

Julia Strömberg, Studerar ekonomi på Stockholms universitet. Började dansa i 5 års ålder och sen dess har träning blivit en allt större del av hennes vardag. Nu för tiden lägger hon mycket fokus på kampsort och dansar någon gång i veckan. För Julia är det viktigaste med träningen att ha kul. Att svettas och bli bättre på det man och få dela med sig av sina kunskaper inom träning och hälsa är ett extra plus på kontot. Förutom att instruera för barnen kan du se Julia hjälpa till i repan ibland.

Mathias Singh, dansare, koreograf, danslärare och chefredaktör på på Sveriges danstidning 5678. Vid sidan om dansen har Mathias tränat på klubben i 6 år och är den som gjort upplägget för vår barnträning. Mathias bästa egenskap är att han talar barnens språk och lyckas väva in lek med teknik så att barnen utvecklas och blir bättre. Förutom att lära barnen kung fu arbetar Mathias som PT, gör barnföreställningar och anlitas flitigt med sin och Sandra Dahlströms egen barnshow "Prinsessan Sandra och Prinskörven ".
 

Mei-Ling Liem är en av dem du träffar i receptionen där hon hjälper till med att få hjulen att snurra. Sedan starten hösten 2014 har hon varit en av lederna för vår barnträning tillsammans med Mathias Singh. Med sin lugna framtoning och ett hjärta av guld har hon vunnit barnens förtroende. Hon är också en av våra ungdomstränare och kör även hårt med de vuxna på våra fyspass. Mei-Ling är utbildad PT och har gått Idrottens Barn och ledarutbildning. Hon har ännu inte beträtt tävlingsmattan men tränar hårt och målmedvetet inför uppgiften. 

David Harg, Systemvetare.
David började med kampsport sommaren 2012 och kom till klubben hösten 2012. Innan dess var det fotboll som gällde. Först som spelare sedan som tränare. David är nu en av klubbens fystränare och håller i fler av våra X-fit pass. Att få folk att ge max på träningarna och komma upp i en nivå de inte visste att de hade är ett av hans mål. David har också trots att han inte tränat kampsport så länge visat framfötterna på tävlingsarenan och vunnit bl.a. Allstyle Open. 

 

Linda Porsbjer, webdesigner. Började hos oss 2005. De första åren som motionär, men med ökad träningsinsats och naturlig fallenhet slog hon sig in i Elitgruppen där hon visat sig vara bra sparring för våra kvinnliga landslagsmedlemmar. Mellan 2011-2013 var  Linda instruktör och coach. Hennes teknik är oklanderlig och som instruktör var Linda både kunnig och inspirerande. Hon är också den som utformat vår grafiska profil och hemsida. 

Daniel Sheibani, Civilekonom . Började träna på klubben vårterminen 2012 och gör just nu en kometkarriär. Han tränar hårt och mycket vilket har gett resultat och med hans fighterhjärta gick han upp i eliten inom ett år. I tävlingssammanhang har han gått från B klass till A klass och vunnit guld i både Allstyle Open och Sanshou Cup, samt tagit silver i kickboxning WTKA SM. Daniel började instruera höstterminen 2014 och lovorden har varit många. Pedagogiskt ledarskap där eleverna ska förstå syftet med tekniken och se helheten är några ett av ledorden. Den fysiska förmågan ska utvecklas, man ska va slutkörd efter passet - vilket man alltid är.
 

Screenshot_2016-04-11-17-05-41 Screenshot_2016-04-11-17-05-41

Didrik Sedell, jobbar på Juiceverket och har studerat beteende och ledarskap. Han började på klubben 2012 och avancerade snabbt upp till elitengruppen. Hösten 2015 började han att instruera och har blivit en populär tränare för våra barn, ungdomar och vuxna med sitt pedagogiska sätt och härliga humör. Didrik tränar hårt och intensivt och har börjat tävla och vunnit några fina placeringar i bl.a. Allstyle Open. 
 

20160504_131452 20160504_131452

Maximo Andersson, arbetar som Sergeant i Försvarsmaktens Livbataljon. Han började utöva traditionell Tian Long Kung-Fu som liten och började därefter på Södermalms Shaolin som tolvåring. Efter det tränade han amerikansk fotboll i tre år och började träna på klubben igen vid sjutton års ålder, då han debuterade i All style Open. Maximo har vunnit ett guld och två silver i Allstyle Open B klass, samt ett silver i A klass och guld i Sanshou SM B klass.

Nadja Segerdahl, studerar till hälsopedagog. Hon började träna på klubben 2012 och hon älskar verkligen att träna, och träna hårt. Nadja rycker in lite överallt på klubben där hon behövs. Från hösten 2017 är hon ordinarie instruktör för barnträningen. Med sitt rättvisetänk, positiva framåtanda och erfarenhet med barn bl.a. från stora filminspelningar är hon van att hålla ordning och god stämning i stora grupper med glimten i ögat.

Mikael Fäldt, arbetar som affärsansvarig på Storm. Han har hållit på med simning, friidrott, ishockey, jijutsu och fotboll innan han började med stående kampsport för 5 år sedan. Då blev han fast. Efter fyra års regelbundet tränande gick han sin första match och satsar nu för fullt på en tävlingskarriär. Mikael är en av våra barn och ungdomsinstruktörer och har gått kurser på Svenska försvaret i organisation, samspel och ledarskap. 

Maija Dackefjord, arbetar med redovisning på en kommunikationsbyrå. Hon började träna på klubben för 5 år sedan och drog sen med sig hela familjen, man och 2 barn. Maija började som instruktör för vår barnträning hösten 2016 och med sitt tålamod och pedagogiska sätt har hon blivit en stor tillgång för klubben. Hon har arbetat med barn både på skola, fritis och fritidsgård och gått Idrottens Barn och ledarutbildning. Tiden som blir över ägnar hon åt sina 2 westernhästar då ridning också ett stort intresse.